dijous, 10 de gener del 2013

ET DESITJO QUE...


Primer et desitjo que estimis i que, estimant, també siguis estimat. I que, si no és així, siguis breu per oblidar, no guardis rancúnies. Per tant, desitjo que no sigui així, però que si és, sàpigues ser sense desesperar-te.

També et desitjo que tinguis amics i que, fins i tot dolents i inconseqüents, siguin valents i fidels, i que com a mínim n'hi hagi un en qui puguis confiar sense dubtes. I pel fet que la vida és així, també et desitjo que tinguis enemics. Ni molts, ni pocs, la mesura justa, per tal que, de tant en tant, et qüestionis les teves certeses. I que entre ells, com a mínim n'hi hagi un que sigui just, per tal que no et sentis massa segur.

A més a més, et desitjo que siguis útil, però no pas insubstituïble. I que en moments dolents, quan ja no quedi res, aquesta utilitat sigui suficient per tal de mantenir-te dempeus. De la mateixa manera et desitjo que siguis tolerant, no amb els que s'equivoquen poc, perquè això és fàcil, sinó amb els que s'equivoquen molt i sense remei, i que tot fen bon ús d'aquesta tolerància, serveixis d'exemple als altres.

Et desitjo que, essent jove, no maduris gaire de pressa i que, ja madur, no insisteixis a rejovenir, ni que, essent vell, no et quedis al desesper. Perquè cada edat té el seu plaer i el seu dolor, i és necessari deixar que flueixin entre nosaltres.

De passada, et desitjo que siguis trist. No pas tot l'any; amb prou feines un dia. Però que aquest dia descobreixis que la rialla diària és bona, que la rialla habitual és insulsa i la rialla constant, malsana.

Et desitjo que descobreixis amb la màxima urgència, per sobre i malgrat tot, que existeixen, i que t'envolten, éssers oprimits, tractats amb injustícia i persones infelices.

Et desitjo que acariciïs un gat, que alimentis un ocell i que escoltis un pardal com deixa anar triomfant el seu cant matinal, perquè així et sentiràs bé per res.

També desitjo que plantis una llavor, per més minúscula que sigui, i que l'acompanyis durant el seu creixement, per tal que descobreixis de quantes vides és fet un arbre.
A més a més, et desitjo que tinguis diners, perquè cal ser pràctic. I que, com a mínim una vegada l'any posis una petita part d'aquests diners al teu davant i diguis: <<Això és meu>>, només perquè quedi clar qui és l'amo de qui.

També et desitjo que cap dels teus afectes no es mori, però que si en mor algun, puguis plorar sense lamentar-te i patir sense sentir-te culpable.

Et desitjo finalment que, si ets un home, tinguis una bona dona i que, si ets una dona, tinguis un bon home, demà i l'endemà, i que quan estiguin exhausts i somrients, parlin sobre amor per tornar a començar.

Si totes aquestes coses arribessin a passar, no tinc cap altre cosa per a desitjar-te.

VICTOR HUGO



Referència:
Rovira, Àlex. (2008). Paraules que curen. (2a. ed.) Barcelona: Plataforma Editorial.
ISBN: 978-84-96981-17-1


24 comentaris:

  1. Desitjo que tornis al club d'on mai hauries d'haver marxat. T'estimem nano!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot té un inici i un final, una continuació i una pausa... els records poden ser promeses.

      Elimina
  2. Jo mestimo molt, però veig pel carrer arbres i sento una mescla de gelosïa i desordre mental que em confonen com un cabàs.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot allò que ens envolta produeix una sensació i un efecte vers nosaltres. Tan si es bo com dolent, és positiu ja que ens ha despertat quelcom en nosaltres que ens permet seguir aprenent i conèixer-nos.
      Les confusions ens porten a descobriments... quina sort que tens!

      Elimina
  3. L'estimació es clau en la vida!! S'han de cultivar els bons valors i les petites alegries! saluts

    ResponElimina
    Respostes
    1. No podria estar-hi més d'acord! Aquesta és la filosofia cap a un món millor, estant nosaltres bé, podem estar be amb els altres.

      Elimina
  4. Respostes
    1. Aquest te'l recomano per tenir-lo a casa en algun racó i de tant en tant fer una llegida a alguna de les tantes frases que en recull.

      Elimina
  5. Que bonic! M'ha agradat molt l'entrada, ens hem d'estimar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Del tot cert! ens anima saber de vosaltres, i sobretot que hagi estat del vostre gust :)

      Elimina
  6. A caminar s'aprèn caminant, a nedar s'aprèn nedant, a estimar s'aprèn estimant i cal fer-ho cada dia, malgrat a voltes no sigui fàcil.
    Enhorabona per aquest bloc.
    Josep Canal.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No hi ha aprenentatge més significatiu que el de fer-lo possible; quan veiem, sentim, toquem... coneixem, quan expliquem, exposem, fem... aprenem!
      Gràcies Josep.

      Elimina
  7. Al cap i a la fi són els petits detalls els que creen la felicitat ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquí et deixo dues cites que fan referència al que dius:
      "He reduït el món al meu jardí i ara veig la intensitat de tot el que existeix." -José Ortega y Gasset.
      "Moltes persones es perden les alegries petites mentre esperen la gran felicitat." -Pearl S. Buck.

      Elimina
  8. yo os deseo 10 veces lo que me deseais a mi!!! un saludo...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gàcias Wamba, esperamos que se cumplan nuestros deseos.

      Elimina
  9. Respostes
    1. Muchas gràcias! por cierto, interesante tu blog "el rincón del beat"! me voy a dar un vistazo quando tenga unos minutos...
      Saludos Estail!

      Elimina
  10. Bon article! Aquí deixo una cita, per mi molt important:

    ‘’La religió de tots els homes te que ser creurà amb ells mateixos’’

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gran cita! l'afegiré en el meu recull de cites, si ens poguessis dir qui va ser l'autor...

      Elimina
  11. Ens hem d'estimar a nosaltres mateixos i a tots els que ens envolten. D'aquesta manera podrem perseverar malgrat les circumstàncies.

    ResponElimina