dijous, 10 de gener del 2013

SOMRIU A LA VIDA



Autoestima no és altra cosa que estimar-se a un mateix. És una paraula molt fàcil de dir-la, però no tant de posar-la en pràctica, ja que tant podem anar per la vida amb una baixa autoestima com alta, aquesta diferència és sosté per el benestar i la satisfacció personal.
Quan saps realment que ets feliç?
Vas per el carrer, converses amb la gent, et trobes amb vells amics, i quan et decideixes a preguntar que és ser feliç per ells, sempre et trobes amb la mateixa resposta: “ Tenir la persona que estimo al meu costat”.
Mai he entès perquè engloben una paraula tan amplia com és la felicitat amb una cosa tan reduïda com l’amor. La felicitat pot estar amagada a qualsevol lloc, fins i tot pot arribar a estar amagada en les petites coses, petits detalls que poden arribar a ser importants.
Sóc de les persones que penso que abans d'estimar als altres,  hauríem d'aprendre a estimar-nos a nosaltres mateixos, per una raó molt senzilla, amb qui passes les 24h del dia? Amb qui parles per  dins? Qui t’ajuda a plorar, somriure, ..?
De que serveix estimar a la teva parella si no t’estimes a tu mateix?
Quan una persona té l’autoestima baixa és jutja amb duresa, no creu que es mereixi l’ajuda de ningú, és una persona molt negativa, actituds negatives, té temor al rebuig, no es valora gens ella mateixa, ... El que comporta tot això és una no- realització del que volen i per tant no s’equivoquen quan diuen que no aconseguiran una cosa, perquè tant sols ni ho intenten.


En resum, la teva autoestima depèn directament de la interacció del medi vers tu, i com ens afecta aquesta interacció depèn de l'autoestima. Estigues entre grans persones, que com a mínim una d'elles t'entengui i sigui justa amb tu. Una d'elles haurà de fer-te la vida impossible per tal que et qüestionis tot allò que fas i puguis créixer com a persona.

I... Positivisme; "Només hi ha una manera de resistir el fred: estar content perquè fa fred" - Alain.

Així doncs... estima't a tu mateix i podràs estimar als altres.


6 comentaris:

  1. Totalment d'acord, s'ha d'aprendre a valorar aquelles coses que t'envolten i a somriure a la vida.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oitant que sí! cada dia hi han mil raons per somriure i fer somriure!

      Elimina
  2. Jo també penso que l'autoestima és molt important de cara a l'autorrealització i benestar de la persona, poder és voler i s'ha de voler poder.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Poder és voler i s'ha de voler poder... Gran aportació! Gràcies per invitar-nos en la reflexió, la interactivitat és del més enriquidor que hi ha.

      Elimina
  3. Estic molt d'acord amb el punt d'estimar-se a un mateix abans d'estimar als altres. Personalment penso que és difícil estimar-se a un mateix tenint en compte el grau d'egocentrísme i egoisme al que es pot arribar; tot i no ser el que es desitja.
    És una entrada molt interessant i a la vegada molt real.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per compartir la teva visió amb nosaltres, ens ajudes a extreure els punts clau de la nostra entrada. Contents de que en comparteixis les idees.

      Elimina